Tuesday, January 26, 2010

BEBUAS UBAHSUAI

Pemotongan untuk mencari design baru





16 comments:

Faizul Bakri said...

Sifu TP,
Terima kasih atas motivasi yang diberikan,

zamrizal said...

kan bagus jika ada base2 untuk dilelong dalm blogni kan abg Yie......yang murah2je....baru rancak sikit.....

Faizul Bakri said...

Bagus juga tu Sdr. Zamrizal..

Sifu,
Tolong komen posting terbaru, dalam laman blog saya ...

imran majid said...

assalamualaikum abg yie.... saya imran... saya dah lama duk tgk blog abg yie nie... mmg terbaik bg saya...
saya nie mempunyai hobi dan minat yg sama mcm abg yie... cuma saya masih baru... saya harap abg yie dapat memberi tunjuk ajar pada saya.... lagi satu nak tanya abg yie... selalu nya base atau tunggul bebuas berapa ya harganya? saya benar2 ingin tau... sbb saya betul2 tak tau... tq abg yie..

opie said...

Idea yang tak sampai kepemikiran saya tentang bebuas Abg Yie lahirkan gaya dan bentuk yang mempersonakan..

Harapan saya satu hari nanti dapat memiliki satu bonsai yang datangnya dari hasil tangan Abg Yie.

Saya pun sama, Abg Yie sila komen sikit bonsai yang ada dalam blog saya.Baru nak belajar-belajar.

opie17b17.blogspot.com

santalia said...

klas la abe yie
tabik spring kawe

santalia said...

to imran majid,
rasa2nya pernah jumpa la nama ni
dlm blog hasbiallah kan!
demo katne?Ganu ko klate
klu Kdh,mai la umah kawe
duk pon,layari bonsai-malayakeladi.blogspot.com
"bonsai itu indah kerana yg indah itu dtgnya dr Yg Maha Indah"
h/p kawe 0134456910 / 044906910

santalia said...

Perhatian kpd semua rakan2 sealiran,
nak base bonsai (bebuas/kayu hitam)
yg mmerlukan kudrat sendiri utk mengoreknya,kawe bleh tunjuk tmpatnya...(free)
call la kawe 0134456910
umah kawe 044906910(ptg/mlm shj)
tp kena g korek ari cuti skolah la,ari skolah kawe keje

Syah said...

Salam sifu..
Terima kasih kerana sudi nak buat simulasi untuk pokok saya..saya tunggu..tapi pokok tu dah ada batang utama yang dah kering..asal 5 dah tinggal 3..dah mula segar lepas repot..

Saudara Santalia,
Kedah kat mana? Bila² balik kampung boleh jumpa. Saya kat Guar Chempedak..

imran majid said...

kepada santalia,,
oooye ke...hehhe salam kenal bro..saya nie orang kl...ada tempat bebuas? kat mana? kedah ke? area mana... klu mcm tu ok gak... nanti saya call saudara... area pulau ke tepi pantai? sbb saya mmg nak cari bebuas... dan nak cari pengalaman gali pokok bebuas plak...

Mat Yie said...

Salam buat peminat bonsai semua.

FB,
Sama-sama, biasalah berkongsi pengalaman dan berbincang adalah amalan yg baik.

Zamrizal,
Ya Rizal,mmg 15hb feb nanti A.yie akan adakan lelongan pokok bebuas & cucur atap di rumah A.Yie dgn harga yg sangat murah, rasanya tak dapat dibeli di tempat lain.

Imran,
Di tempat lain harga bebuas sangat tinggi tapi 15hb ini A.Yie akan membuat lelongan dari RM50-Rm500. Semua bebuas yg akan dilelong bukan barang reject tau.. ianya berkualiti..siapa cepat dia dapat.

Op,
tak ada masalah jika berminat. Tunggu A.Yie akan beri satu simulasi utk pokok op dlm blog itu.

Syah,
A.yie minta syah email gambar terbaru yg tinggal 3 batang tu sebab a.yi tk tahu batang yg mana telah kering.

Santalia,
selamat datang ke dunia bonsai.

syahvilla.blogspot.com said...

Sifu Mat Yie:

Salam, dengan izinNya pada awal bulan Mac saya nak jumpa sifu. Mudah2an sifu ada kelapangan utk beri sikit tunjuk ajar pd saya.

Mat Yie said...

En Syahvilla,

Salam perkenalan, tidak ada masalah nak jumpa dan berkongsi ilmu tu, bila datang malaysia nanti cuba contact saya di 013 983 0970. InsyaAllah saya dapat luangkan masa bersama En Syahvilla.

syahvilla.blogspot.com said...

Mat Yie:

Terima kaseh sifu. Saya dah sms my hp number.
Wasalam dari Haji & famili.

imran majid said...

assalamualaikum abg yie... boleh bg alamat rumah abg yie tak? ngan no hp sekali...

Mat Yie said...

Salam Imran,

Alamat surat menyurat spt alamat persatuan seni bonsai kelantan tp a.yie tinggal bersebelahan i.e di lot 769, lorong paloh laka, kg pintu geng. no hp 013 9830970.

Selamat berkenalan.