Friday, January 8, 2010

BEBUAS UBAHSUAI







6 comments:

zamrizal said...

nyam2....

Noryadi said...

Whangyang sapo jangok tu? Tok beso napok pon..kito ni tokleh mugo hok brehi do'oh ko whangyang

Noryadi said...

Master Yoda,
Beruas SU tu nak lepas ko?

Noryadi said...

Beruas SU di artikel sebelum ni tu saya lebih suka gambar keempat dari kiri (line kedua). Sisi ni dijadikan depan tetapi saya lebih suka force batang pokok ni dijatuhkan terus utk dibuat gaya full-cascade dan bukannya slanting. Akar memang tak support tp akar beruas boleh cepat besar.

Apa kata Master Yoda tentang pendapat saya ni?

santalia said...

assalamualaikum
Abe yie,kawe ado 1 soalan,
wangyang kalu kita kerat dahan dia (hok tua)ada akan keluar tunas baru di tmpat hok kita kerat tu?

Mat Yie said...

Salam santalia,

Sebaik-baiknya bela sampai keluar tunas yg byk kat batangnya, barulah dipotong.
Kebiasaannya jika dipotong terus pun boleh, cuma pastikan semasa pemotongan pokok tidak dibajai.